INTERNATIONALLA ENGELSKA SKOLAN

Hässleholm

Internationella Engelska Skolan Hässleholm är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 april 18

IES Hässleholm tar brons i språktävling

Förra veckan gick riksfinalen i Sveriges största språktävling, ILC, av stapeln i Malmö. Så många som sju IES-skolor tog sig till den stora finalen, där IES Hässleholm tog hem tredjeplatsen i engelska.

Images

Tredjeplats i engelska för IES Hässleholm: läraren Keir Quackenbush med eleverna Vidar Kristensson, 9A, och Felicia Davidsson, 9A.

I tävlingen i engelska gjorde laget från IES Hässleholm, bestående av Vidar Kristensson och Felicia Davidsson, ett fantastiskt jobb med att säkra bronsmedaljen, påhejade av sin engelsklärare Mr Keir Quackenbush.

"Felicia och Vidar utnyttjade sina skarpa sinnen och kunnande till fullo," sa Mr Quackenbush. "Det var jämnt mellan oss och två andra lag i kampen om den eftertraktade tredjeplatsen. I den tredje sudden-death-frågan lyckades Vidar och Felicia säkra ytterligare en pokal att ställa i vår prismonter på IES Hässleholm.”

De andra IES-skolorna i riksfinalen var Lund som vann guld i franska, Halmstad, Nacka, Karlstad, Johanneberg och Sundsvall. I regionsfinalerna hade vi även lag från Helsingborg, Gävle, Täby, Liljeholmen, Bromma, Falun, Eskilstuna och Kista. Grattis till alla deltagande skolor!

International Language Competition (ILC) är en internationell språktävling som syftar till att öka elevernas kunskaper i moderna språk och eleverna tävlar på engelska, franska, tyska, spanska och svenska.