INTERNATIONALLA ENGELSKA SKOLAN

Hässleholm

Internationella Engelska Skolan Hässleholm är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 december 04

IES har en historia att vara stolt över

När Barbara Bergström dyker upp på SVTs talkshow Carina Bergfeldt, är det ett tillfälle för IES att vara stolt över dess historia och den etos som vi har hedrat i nästan tre decennier. Showen finns tillgängligt på SVT Play.

Images

IES grundare, Barbara Bergström och IES VD, Anna Sörelius Nordenborg

I veckan var IES grundare Barbara Bergström gäst i Sveriges största talkshow, Carina Bergfeldt i SVT. Hon berättade den inspirerande och fascinerande historien om hur hon flyttade till Sverige från USA 1968 och började arbeta som lärare; och vad hon såg behövde förbättras i svenska skolor på den tiden. Hur hon grundade sin egen skola i början av 1990-talet, en skola där eleverna uppmuntrades att ha höga akademiska förväntningar och lärde sig att behärska det engelska språket. Det var en skola med fokus på en lugn lärmiljö, inte minst genom det oändliga arbetet med att förebygga mobbning.

Nästan 30 år senare, som VD för Internationella Engelska Skolan, är jag stolt över vår historia och vårt arv. Vi fortsätter att bära Barbara Bergströms etos in i framtiden, genom våra 46 IES-skolor, från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr. Idag erbjuder IES svenska skolor med en internationell profil, där vi förbereder elever för världen genom att behärska det engelska språket. Vi har höga akademiska ambitioner och förväntningar och vi tror på att uppmuntran för att övervinna hinder. Tack vare vår grundares etik fortsätter IES-skolor att leverera starka resultat, och vi har en historia att vara stolta över.

Se showen här: https://www.svtplay.se/video/jkodDkG/carina-bergfeldt/calle-halfvarsson-barbara-bergstrom-per-andersson-m-fl?info=visa

Anna Sörelius Nordenborg
VD, Internationella Engelska Skolan