INTERNATIONALLA ENGELSKA SKOLAN

Hässleholm

Internationella Engelska Skolan Hässleholm är en F - 9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever kan lära sig.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 augusti 17

IES firar 30 år av grit och högt ställda kunskapsmål

Det är ett mycket speciellt läsår som nu tar sin början, eftersom det nu är 30 år sedan den första Engelska Skolan,som den hette då, slog upp portarna för första gången.

Images

Sedan dess har det som var en enda skola i Stockholm vuxit till en rikstäckande skolorganisation med 46 skolor från Trelleborg i söder till Skellefteå i norr, som för närvarande utbildar 32 000 elever. Tanken har alltid varit att erbjuda ett alternativ till familjer som söker efter en skola med en internationell profil och med fokus på kunskap och på att lära sig att behärska det engelska språket.

Vi är stolta över vad vi har åstadkommit men också ivriga att fortsätta resan, tillsammans med nuvarande och nya medarbetare, för att ge bästa möjliga utbildning till nya generationer av elever. I höst välkomnar vi över 500 nya medarbetare, varav hälften kommer från andra länder.

Som en hyllning till IES stolta historia har en ny utgåva av Barbara och Hans Bergströms bok Tough Love, som berättar den fascinerande historien om IES från starten till idag, lanserats. Om du inte redan har läst den rekommenderar jag den verkligen.

Även om Sverige idag är ett annat land och har andra utmaningar än för 30 år sedan är vi övertygade om att det kommer att finnas en efterfrågan på skolor med högt satta kunskapsmål, där ingen elev lämnas efter och där eleverna kan njuta av en lugn och trygg studiemiljö tillsammans med lärare och klasskamrater från hela världen, i en verkligt internationell atmosfär.

Jag ser fram emot att fira IES 30 år tillsammans med dig under det kommande läsåret.

Anna Sörelius Nordenborg, VD Internationella Engelska Skolan