INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Gävle

Internationella Engelska Skolan i Gävle erbjuder en trygg och ordnad skolmiljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 3 till 9.

ANSÖK

Nyheter | 2023 februari 10

Besök av Evin Cetin

Evin Cetin, författare och tidigare advokat, har på nära håll mött unga människor vars vardag består av narkotikahandel och gängkrig. Nu ger hon oss en föreläsning!

Images

Illustration av författaren Evin Cetin

Evin Cetin besökte igår Engelska skolan för att prata med elever om hennes senaste bok "Mitt ibland oss". Egentligen kan man säga att hennes erfarenhet från advokatyrket och åtskilliga intervjuer med kriminella har givit henne mycket kunskap om de oskyldiga ungdomarna och barnen som tidigt lockas in att sälja narkotika.

Hon har sett hur ungdomarna i så tidig ålder som 13 år utför småjobb för att sedan själv börja missbruka. De fastnar i denna destruktiva värld och det blir svårt, om inte omöjligt att lämna den i framtiden. Evin har under en längre tid intervjuat dessa kriminella killar och hon ser att de alla har en sak gemensamt och det är att de inte har några drömmar, inga mål i livet.

Deras liv betyder ingenting och då blir det lätt att tex begå brott, när man inte har något att leva för.
Hon menar att vi i skolans värld kan göra en stor skillnad som vuxna som tror på dessa ungdomar men hon menar också att ungdomarna själva kan hjälpa sina kompisar. Om man vet någon som tar droger eller säljer så måste man agera, det är ett bra sätt att få stopp på att fler barn rekryteras in i kriminalitet.