Internationella Engelska Skolan

Falun

Internationella Engelska Skolan Falun erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Om vår skola

Bibliotek

Vårt bibliotek är en välkomnande och lugn plats dit eleverna kan komma för att läsa, studera eller göra sina läxor

Images

Plats: Bredvid receptionen plan 2

Öppettider: 08:00 - 15:00

Kontakt: Ms de Linares, Bibliotekarie


Ett skolbibliotek är en grundläggande resurs för att hjälpa både elever och lärare. En plats för lärande och mediterande, en plats för samarbete och att utbyta idéer. Vårt bibliotek strävar efter att återspegla dessa värderingar. 


Ändå, i dagens snabba och rörliga samhälle är det ibland svårt att se värdet av böcker i biblioteket. Det kanske inte ses som en skattkista full av spännande information att upptäcka. Ibland kan det vara en utmaning att få elever att kliva in genom dörren och öppna sina sinnen, eftersom de ser biblioteket som ett tråkigt ställe där man bara ser massa böcker. 


Vi vill gärna blåsa nytt liv i ordet “bibliotek” och ge det en ny spännande klang, genom att göra biblioteket till en rolig samlingspunkt för våra elever i skolan. Ett “inneställe” om du vill!

Det är eleverna själva som önskar vilka böcker vi beställer till biblioteket (inom rimliga gränser såklart) och de har tillgång till elevdatorer där de kan söka information till sina olika projekt.  


Vi arrangerar också olika kulturella evenemang som vårt lyckade VIP evenemang (en skrivtävling för hela skolan som avslutas med boksignering av vinnande elev författaren) och World Book Day (Leksands Folkhögskolas bokbindare elever spenderade hela dagen med oss och demonstrerade bokbinderi, origami, marmorerings tekniker). Andra evenemang som vi har är Poesi, Bildtävlingar och mycket annat. Vi har också andra aktiviteter under rasterna som tex. Origami klubb, Korsords klubb, Schackklubb och Debattsällskapet. 


Vi ser fram emot att träffa era barn i vårt bibliotek. Välkomna!