Internationella Engelska Skolan

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

ANSÖK Digital rundtur

OM VÅR SKOLA

Skolmat

En näringsrik och hälsosam lunch är en viktig förutsättning för att eleverna ska få en bra och produktiv skoldag

Internationella Engelska Skolan Växjö är utrustat med ett tillagningskök, vilket betyder att skolan kommer att kunna servera mat som är lagad på plats varje dag.

Grundaren av Internationella Engelska Skolan, Ms Barbara Bergström, har under många år  understrukit betydelsen av näringsriktig kost för att skapa en god inlärningsmiljö.  

Vi satsar på skolmaten i vår skola och erbjuder alltid flera rätter, däribland ett vegetariskt alternativ. Vi kan också tillgodose anpassningar utifrån allergiska behov.

Om en specialdiet krävs av medicinska skäl (dvs matallergier eller andra sjukdomar), lämnas en dietlista samt ett intyg från läkare eller dietist till skolsköterskan. Vårdnadshavarna är ansvariga för att säkerställa att skolan alltid har aktuell information om behov av specialdiet.   

Skollunchen serveras naturligtvis kostnadsfritt.

Välkommen till IES Växjö - även på lunchen! Du är välkommen att boka en privat rundtur med oss, kontakta fröken Lucy Dao för bokning: lucy.dao.vaxjo@engelska.se eller telefonnummer 070 384 6366.

Möt Vårt Köksteam

Image

Saska Palifrova

Köksassistent

''Det är inte kunskap som ska komma till dig, det är dig som ska komma till kunskapen''

Besök Vår Matsal

Images

Upplev förtrollningen i vår rymliga och omsorgsfullt organiserade matsal. Låt dig fascineras av den underbara scenen när eleverna ansluter sig till lunchkön på ett förtjänstfullt sätt, vilket säkerställer en smidig och välordnad matupplevelse.

Images

Besticken är prydligt på plats.

Images

Väl inne i matsalen blir de placerade enligt sina respektive klasser och avnjuter sina måltider tillsammans med sina hängivna mentorer.

Termin 2 - Läsåret 2023/2024

Kökets meny

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images