Internationella Engelska Skolan

Trelleborg

Internationella Engelska Skolan Trelleborg är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2022 november 11

Vem är Natali Cinc?

Det är dags att lära känna våra lärare lite bättre, så vi har ställt några frågor. Först ut är F-klassläraren Natali Cinc!

Images

1. Vad gjorde du innan du började på IES? 
Jag har arbetat som förskollärare och fritidspedagog sedan 2010.

2. Vad är det bästa med ditt jobb? 
Läraryrket är fantastiskt på många sätt och ger mig möjlighet att göra skillnad. Det är spännande att få vara med och påverka framtiden, utmana eleverna, väcka nyfikenhet och lust till lärande samt utforska tillsammans. Det är en underbar känsla när en elev knäcker koden. Det är också givande att dagligen möta människor med olika bakgrunder och jag lär mig alltid något nytt.

3. Vad tycker du att IES Trelleborg är bra på? 
Personalen är flexibel och bra på att hitta vägar som passar både det enskilda barnet och gruppen.

4. Vilken är din favoritlåt just nu? 
”Inte stor nog” av Timbuktu är min och dotterns favorit när vi åker bil.

5. Har du några husdjur?
Jag har inget husdjur just nu men har planer på att skaffa en fransk bulldog mini.

6. Säg något om dig själv som inte så många vet om? 
Jag gråter varje gång jag ser filmen “The Notebook”.

7. Vilket var ditt favoritämne i skolan? 
Religion.

8. Har du några framtidsdrömmar? 
Att fortsätta upptäcka världen och spännande maträtter tillsammans med min familj. Att lära mig nya saker i livet och följa utvecklingen.

9. Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker? 
Jag försöker att alltid vara en engagerad och lyhörd pedagog som fångar upp elevernas intresse och behov. Det är viktigt att ta reda på vilken förförståelse eleverna har samt ha en varierande undervisning med ritualer och struktur. Jag tänker på hur den pedagogiska miljön ser ut och förändrar den kontinuerligt. Vidare försöker jag låta alla elever komma till tals samt uppmuntrar och utmanar dem, såväl enskilt som i grupp. Genom att eleverna känner att jag bryr mig om dem, leder det till att de vågar öppna upp sig och att vi lär tillsammans.

10. Vilket är ditt bästa minne med din F-klass?
Ett roligt minne var när vi skulle göra vulkanexperimentet med Mentos och Coca-Cola. Vi stod alla förväntansfullt och väntade på utbrottet, men lavan rann ut i slowmotion. Alla blev besvikna och då sa jag “kom vi går till macken och köper glass i stället”. Det hela slutade med ett gott skratt där vi kom fram till att vi skulle ha använt Cola Light i stället för Zero.