Internationella Engelska Skolan

Trelleborg

Internationella Engelska Skolan Trelleborg är en tvåspråkig skola som erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2023 april 05

Vem är Carolina Svensson?

Det är dags att lära känna våra lärare lite bättre, så vi har ställt några frågor. Näst på tur är Carolina Svensson, lärare i svenska och academic coordinator på IES Trelleborg!

Images

Vad gjorde du innan du började på IES? 
Efter att jag tagit min lärarexamen flyttade jag till Spanien där jag jobbade på bland annat Svenska skolan i Fuengirola samt på två andra bilingual skolor i Sevilla. Några år senare flyttade jag tillbaka till Stockholm och jobbade på en kommunal skola, sedan började jag på IES Älvsjö 2018. Förra sommaren (2022) flyttade jag och familjen ner till Skåne och var såklart överlycklig att få fortsätta jobba på IES, men nu här i Trelleborg. 

Vad är det bästa med ditt jobb? 
Det bästa med mitt jobb är att inspirera eleverna till ny kunskap. Jag vill att eleverna ska vilja vara i skolan, att de ska hitta ett eget intresse för att lära sig mer i skolan.

Vad tycker du att IES Trelleborg är bra på? 
Vi är bra på att se varje elev, att lyssna på varje elev samt att stötta varje elev efter sina behov.

Har du några husdjur?
Nej, jag har inga husdjur men mina barn önskar en kanin så vi får väl se framöver om det blir en kanin eller inte.

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag är rädd för att åka hiss.

Vilket var ditt favoritämne i skolan? 
Idrott & hälsa samt spanska.

Har du några framtidsdrömmar? 
Leva ett lugnt och lyckligt liv med min familj.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Om man som lärare visar engagemang och intresse för det man undervisar så brukar det återspeglas hos eleverna. Som lärare är det också viktigt att använda varierande arbetssätt som kan tillgodose elevernas nyfikenhet.

Vilket är ditt bästa minne med dina ettor? Vad hände?
Det var nog när vi hade vår vinterföreställning för föräldrarna. En del av eleverna i klassen var väldigt nervösa. Det hade varit en intensiv eftermiddag just den dagen men när vi väl körde igång så visade eleverna ett mycket gott samarbete, mod och engagemang. De gjorde en fantastisk föreställning!