INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Södertälje

Internationella Engelska Skolan Södertälje är en tvåspråkig F-9 skola med en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära sig.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2022 augusti 16

Välkomna tillbaka!

Jag hoppas att ni alla haft en underbar avkopplande och hälsosam sommar och att ni är redo för ett nytt och spännande år på IES Södertälje!

Images

I år öppnar vi lågstadiet och är nu officiellt en F-9-skola. Nästan på full kapacitet med 788 elever. Så ni kan förvänta er vårt ethos, en trygg och säker skolmiljö, höga akademiska förväntningar och få en verkligen tvåspråkig erfarenhet - med fokus på språkutveckling som en röd tråd för alla elever, 6 till 15 år.

För att fortsätta leverera och förbättra kvaliteten har vårt ledarskap utökats. Jag vill välkomna Ms. Brown, ny biträdande rektor för åk 6-9. Ms. Brown har erfarenhet från internationella skolor utomlands samt från IES Sundbyberg. Dessutom vill jag gratulera Ms. Emterby, som blivit Head of Primary school, med ansvar för åk F-3. 

Eftersom vi expanderat så är jag mycket glad att välkomna 27 nya medarbetare (lärare och fritids) för att leverera vårt ethos i åk F-3. Det har varit minimal personalomsättning på andra håll i vår skola. Vår personal representerar 15 olika nationaliteter för att ge en autentisk internationell upplevelse. Cirka en tredjedel av vår personal kommer från Södertälje, vilket ger en känsla av gemenskap.

Jag är stolt att säga att våra elever, vårdnadshavare och personal känner sig trygga med att komma hit och det ger oss en stark grund att bygga vidare på i år. Jag ser mycket fram emot att se er alla snart! 

Sam West
Rektor