Internationella Engelska Skolan

Sigtuna

Internationella Engelska Skolan Sigtuna erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från åk F-9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 oktober 03

Klass 5 Historieresan: Utforska Vasatiden vid Mariakyrkan

Våra elever i årskurs 5 har utforskat Vasatiden, som är en betydande period i svensk historia. Eleverna tog sig till Mariakyrkan i Sigtuna, där de sedan fördjupade sig i Vasatiden.

Images

Som en del av femmornas Historieresa utforskade de Vasatiden, en betydande period i Svensk historia. Fokus var på Gustav Vasa och hans efterföljare. För att lära sig mer om detta besökte eleverna Mariakyrkan i Sigtuna, en mycket betydelsefull plats historiskt.

Med hjälp av en präst och en kyrkvaktmästare grävde de ner sig i reformationstiden. 

Mariakyrkan, en gång ett kloster, fungerade som hem för munkar och nunnor. Eleverna gick igenom klosterträdgården där örter odlades för medicinska ändamål. De erbjöds till och med att smaka på lite örtte som gjordes av trädgårdens produkter.

Till Gustav Vasas arv hörde ombyggnaden av kyrkan i tegel. Inne i Mariakyrkan mötte eleverna lämningar från det förflutna, och intresserade sig stort för två antika stolar, en nattvardsbägare i silver och familjegraven Oxenstierna.

Besöket bättrade på elevernas historiska kunskap, kompletterade vardagarna i klassrummet och väckte en passion för historia. Vi hoppas att eleverna nu kan minnas det förflutna som ett bevis på att historien kan lära och inspirera dem!