INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 maj 24

Vem är Misirlakis Xenofontas?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är engelskläraren Misirlakis Xenofontas, en passionerad lärare som älskar kanelbullar.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Sedan jag flyttade till Sverige 2016 har jag studerat för att förbättra min svenska samtidigt som jag arbetat som vikarie på Freinetskolan Hugin Norrtälje. Jag har trivts jättebra där och är nu väldigt glad över att få vidareutvecklas som lärare på IES Norrtälje.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Som lärare finns det ingen större glädje än att se mina elevers personliga utveckling. Även om läraryrket kan vara utmanande ibland så är känslan av att se eleverna nå sina mål ovärderlig.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Att få träffa alla fantastiska kollegor och elever, såklart!

Vilken är din favoritlåt just nu?
Min musiksmak ändras ganska ofta, men just nu skulle jag säga "Cassandra" av Florence and the Machine. Den handlar om den trojanska prästinnan som blev ödesbestämd att kunna se in i framtiden men aldrig bli trodd.

Har du några husdjur?
Jag har inga husdjur just nu, men skulle älska att skaffa en valp (eller kanske fyra) i framtiden!

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
Jag påstår att jag undviker socker, men jag mumsar i smyg på kanelbullar och semlor när ingen ser!

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Jag har alltid varit intresserad av att prata och läsa engelska, så jag skulle säga att engelska som andraspråk var mitt favoritämne.

Har du några framtidsdrömmar?
Min dröm är kanske lite klichéartad, men det är att bli en fantastisk lärare som elever kan lita på och minnas med glädje även som vuxna. Med andra ord vill jag vara den där favoritläraren vi alla hade när vi var unga.

Vad gör du på fritiden?
När jag inte jobbar så gillar jag att träna för att slappna av och rensa tankarna. Jag tycker att alla typer av fysisk aktivitet är väldigt bra för själen.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
För att få elever att bli intresserade av att lära sig behöver man vara passionerad för sitt jobb och visa eleverna alla de roliga aspekterna som finns med lärande. Undervisning kan vara jättekul, när det görs på rätt sätt.

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Under mitt andra år på Hugin åkte vi på skridskor på sportcentret. Självklart, eftersom jag är grek och total nybörjare, kunde jag inte ens ta mig en meter utan att ramla. Mina underbara elever tog då på sig att lära mig hur man håller balansen ordentligt. Det jag fick i slutändan var en hel del blåmärken men också ett stort leende.