INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

Internationella Engelska Skolan Norrtälje är en tvåspråkig skola som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 juni 13

Vem är Abby Caldwell?

Det har blivit dags att lära känna lärare och övrig personal som kommer att möta eleverna på IES Norrtälje i höst! Näst på tur är naturvetenskapsläraren Abby Caldwell.

Images

Vad gjorde du innan du började på IES Norrtälje?
Jag är utbildad lärare från Queen's University i Kingston, Ontario, Kanada, och har erfarenhet av att arbeta på de flesta grundskole- och mellanstadienivåer.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med det här jobbet är att få följa när eleverna klarar utmaningar och upptäcker nya saker.

Vad ser du mest fram emot i höst när skolan har öppnat?
Jag ser fram emot att träffa eleverna och bli en del av skolans gemenskap. Jag är väldigt entusiastisk över att få jobba med praktiskt lärande och upplevelsebaserad utbildning.

Vilken är din favoritlåt just nu?
Det är svårt att välja en favoritlåt! Jag älskar Beyoncés nya album, men även “Azonto” av Fuse ODG är en toppenlåt att starta eller avsluta dagen med!

Har du några husdjur?
Jag har två katter, Juniper och Mr. Bingley.

Säg något om dig själv som inte så många vet om?
När jag var 17 år flyttade min familj till England ett år för att min pappa skulle göra ett lärarutbyte. Vi fick resa och lära oss nya kulturer och språk.

Vilket var ditt favoritämne i skolan?
Mina favoritämnen i skolan var historia, engelska och naturvetenskap.

Har du några framtidsdrömmar?
Min dröm är att fortsätta älska mitt jobb och att få elever engagerade och entusiastiska över att lära sig!

Vad gör du på fritiden?
Utanför jobbet älskar jag att vara utomhus – vid, på eller i vattnet så ofta som möjligt. Jag gillar också att delta i sport och lekar.

Hur gör du för att väcka barnens intresse och lust att lära sig nya saker?
Jag engagerar mina elever genom att hitta deras intressen och koppla det vi lär oss till dem så mycket som möjligt. Konkreta tillämpningar av kunskap är det bästa sättet att lära sig!

Vilket är ditt favoritminne med dina elever?
Mitt bästa minne med elever... Jag har så många! Att spela fotboll på rasterna, lära ut nya ord på olika språk med mina elever i engelska. När jag lämnade min klass för att börja på lärarhögskolan igen spelade eleverna “Blackbird” av The Beatles för att säga hejdå till mig, det kommer jag aldrig att glömma.