INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Norrtälje

I augusti 2024 öppnar Internationella Engelska Skolan Norrtälje sina portar för eleverna. Det blir en tvåspråkig skolas som ger varje elev möjligheten att nå högt ställda kunskapsmål och att orientera sig i en internationell miljö, oavsett bakgrund.

Ansök Digital rundtur

Nyheter | 2024 februari 12

Stor succé för IES Norrtäljes första öppna hus

Lördagen den 10 februari arrangerade IES Norrtälje sitt allra första öppna hus i den helt nybyggda skolan på Sandgatan mitt i stan. Trots det gråa vädret kom över 400 personer för att besöka skolan under förmiddagen.

Images

Anneli Engvall, Regional Director North på IES, välkomnade föräldrar och elever i den rymliga matsalen och det var så många besökare att inte alla fick plats på de 150 stolarna. Rektor Peter John Fyles berättade på både engelska och svenska om sin vision för skolan.

Bortsett från det uppenbara fokuset på ordning och höga förväntningar, pratade Mr Fyles om skolans önskan att involvera både föräldrar och elever genom att skapa en föräldraförening (PTA - Parent Teachers Association) och en studentkår. Han förklarade även vilka faktorer som särskiljer IES från andra skolor: vikten av att eleverna känner sig sedda, att personalen gör "det lilla extra" och att alla barn är välkomna, oavsett bakgrund. 

Mr Fyles avslutade sitt tal med att berätta att fler evenemang planeras på skolan redan i vår, långt innan skolan börjar på riktigt i augusti. Besökarna bjöds på fika och dagen fortsatte med att föräldrar och elever ställde frågor till IES personal och alla passade självklart på att utforska skolan ordentligt för att få en bild av det spännande äventyr som väntar.

Images

Images