Internationella Engelska Skolan

Lund

Internationella Engelska Skolan Lund erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9. Skolan ligger i vackra S:t Lars parken.

ANSÖK

Nyheter | 2024 april 16

IES Lund vann guld i språktävling

Förra veckan gick riksfinalen i Sveriges största språktävling, ILC, av stapeln i Malmö. Så många som sju IES-skolor tog sig till den stora finalen, där IES Lund tog hem förstaplatsen i franska.

Images

Det vinnande laget från IES Lund: Amanda Säfholm, 9B, och Alia Al-Kattan, 9D.

Det vinnande laget i franska bestod av niondeklassarna Amanda Säfholm och Alia Al-Kattan från IES Lund, stöttade av franskaläraren Anna Melin.

"Mina fantastiska elever Alia och Amanda var ett drömlag", sa Anna. ”De tog ledningen under tävlingen och släppte aldrig taget. De avslutade starkt och vann med tre poäng över den närmaste motståndaren. Det viktigaste var ändå att de hade roligt och visade hur ett främmande språk berikar våra elevers liv."

Amanda och Alia förklarade vad som har hjälpt dem att förbereda sig inför tävlingen: ”Det viktigaste är att träna lite varje dag och att hålla språket vid liv. Det är också viktigt att tycka om att lära sig språk för att hitta rätt motivation. En bra lärare hjälper såklart också mycket.”

I tävlingen i engelska gjorde laget från IES Hässleholm, bestående av Vidar Kristensson och Felicia Davidsson, ett fantastiskt jobb med att säkra bronsmedaljen, påhejade av sin engelsklärare Mr Keir Quackenbush.

"Felicia och Vidar utnyttjade sina skarpa sinnen och kunnande till fullo," sa Mr Quackenbush. "Det var jämnt mellan oss och två andra lag i kampen om den eftertraktade tredjeplatsen. I den tredje sudden-death-frågan lyckades Vidar och Felicia säkra ytterligare en pokal att ställa i vår prismonter på IES Hässleholm.”

De andra IES-skolorna i riksfinalen var Halmstad, Nacka, Karlstad, Johanneberg och Sundsvall. I regionsfinalerna hade vi även lag från Helsingborg, Gävle, Täby, Liljeholmen, Bromma, Falun, Eskilstuna och Kista. Grattis till alla deltagande skolor!

International Language Competition (ILC) är en internationell språktävling som syftar till att öka elevernas kunskaper i moderna språk och eleverna tävlar på engelska, franska, tyska, spanska och svenska.

Images

Tredjeplats i engelska för IES Hässleholm: läraren Keir Quackenbush med eleverna Vidar Kristensson, 9A, och Felicia Davidsson, 9A.