INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 februari 17

Rektorsbrev Februari Februari 2023

Nu har vi gjort en tredjedel av vårterminen. En gammal skolskröna säger att det som inte blir gjort innan påsk kommer att förbli ogjort. Den ska vi motbevisa. Våra elever har arbetat på bra och det är roligt att se hur mycket våra elever lär sig, oavsett vilken årskurs de är i. Våra elever är verkligen värda att vara lediga nu och jag önskar er alla ett fantastisk Sportlov. När eleverna kommer tillbaka, utvilade och fulla av energi, får vi tillsammans säkerställa att eleverna arbetar på och når sina betygsmål till slutet av terminen.

Jag vill nämna det jordskalv som skett i Turkiet och Syrien. Det finna många, vuxna som barn, som känner en stark oro kring den. Vi på skolan är uppmärksamma på detta och finns där som stöd när det behövs. Jag vill även passa på att tacka ni som kom och lämnade in kläder, filtar och skol till den insamling som initierats av en av våra modersmålslärare. Alla kläder kommer inom kort att transportera ned till behövande i delar av Syrien.

Skolenkäten 

Vi har genomfört Skolenkäten tillsammans med våra elever i årskurs 5 och årskurs 8 samt alla våra lärare. En inbjudan har även gått ut till er som vårdnadshavare. Jag vill att ni svarar på den, fram till nu har ca 200 av 650 svar kommit in. Sista dag att svar på enkäten är den 24 februari.  Skolenkäten är en del av vårt systematiska kvalitetsarbete och en förberedelse inför vår egen enkät som går ut till alla elever och vårdnadshavare senare i vår. 

Developmental talks

Inom kort kommer ni att bjudas in till utvecklingssamtal tillsammans med era barn och med mentor. Se till att logga in på schoolsoft där inbjudan kommer samt bokningsmöjligheter för de tider mentorerna erbjuder. Passa på att logga in Schoolsoft redan nu för att se hur ert barn ligger till i respektive ämne samt för att få en bild av vad våra elever arbetar med just nu i de olika ämnena.

Nationella prov

Denna termin är det nationella prov för eleverna i årskurs 6 och 9. På vår hemsida finns en länk till alla datum för nationella prov och på schoolsoft ett informationsbrev från Skolverket till vårdnadshavare. Som vanligt beviljar vi inga ledigheter vid nationella prov.

 

 

Ledigheter

Under läsåret inkommer väldigt många ansökningar om ledigheter, i många fall en hel vecka. Jag vet att det finns många anledningar till att vara ledig vid andra tidpunkter än loven men jag vill att du som förälder noga tänker igenom om detta är det bästa för ditt barn. Om barnet är borta en vecka så missar barnet också en veckas skolarbete inklusive eventuella prov, redovisningar och andra delar som inte går att planera om. Funderar du över en längre ledighet önskar jag att du kontaktar mig.

After School Clubs 

Våra klubbar är nu i full gång och våra elever har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Klubbarna ligger utanför ordinarie skoltid, antingen innan eller efter skolan. Just nu har vi flera klubbar, Chess Club, Newspaper Club, Gsafe, Basketclub, Baking Club, Bookclub, Art Club, Fitness Club, Anime Club and Volleyball Club.  Det här är en aktivitet som verkligen uppskattas av våra elever.

Elevråd

Vi har redan nu, precis som förra året,  börjat arbetet med att utveckla ett schema inför läsåret 23/24. Förutom att samla synpunkter och ideer från personalen kommer vi även de kommande veckorna titta på förslag med elevrådet i skolan. Detta är en del av det viktiga elevinflytandet. Vi har ett aktivt elevråd som kommer med goda synpunkter och förslag för att utveckla vår skola. En av punkterna som blir verklighet redan efter sportlovet är att vi öppnar ett café där eleverna i årskurs 7-9 kan handla olika typer av mellanmål. Cafeet drivs tillsammans med Pia och Carlos som har hand om vår mat. Elevrådet sprudlar av idéer och det är kul att hjälpa dem att förverkliga sina mål för skolan.


Varma hälsningar

Henrik Svärd 

Rektor, Internationella Engelska Skolan i Linköping

henrik.svard.linkoping@engelska.se

013-5603036