INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 mars 29

Rektorsbrev april 2023

Två tredjedelar av vårterminen är avklarad!

Images

Nu har vi gjort en tredjedel av vårterminen. En gammal skolskröna säger att det som inte blir gjort innan påsk kommer att förbli ogjort. Den ska vi motbevisa. Eleverna har arbetat på bra och det är roligt att se hur mycket våra elever lär sig, oavsett vilken årskurs de går i. Våra elever är verkligen värda att snart ta ut sin påskledighet och jag önskar er alla ett fantastisk Påsklov. När eleverna kommer tillbaka, utvilade och fulla av energi, får vi tillsammans säkerställa att eleverna arbetar på och når sina betygsmål till slutet av terminen. Vi har många roliga aktiviteter kvar att göra, elever i årskurs 5 åker inom kort till Kolmårdens Djurpark, elever i årskurs 9 ser fram emot sin resa till stockholm samt en gemensam friidrottsdag är bara några av de saker som ska hinnas med innan sommaren.

Vi är mitt uppe i Ramadan. En högtid där man som muslim uppmärksammar fastan, bönen, reflektion och samhörighet. För många av våra elever och deras familjer är Ramadan en viktig högtid på året och i deras liv. Som skola uppmärksammar och respekterar vi Ramadan. Under den här tiden kan en person som fastar upplevas ha mindre energi och ork. Vi ber er som föräldrar stödja eleverna så att de trots eventuell fasta kan orka med skolans alla ämnen. Har ni som föräldrar frågor eller funderingar kring detta vill jag att ni kontaktar oss på skolan..

Gymnasievalet

Våra elever i årskurs 9 har under början av terminen gjort sitt preliminära gymnasieval. I mitten av April kommer det preliminära antagningsbeskedet. Mellan den 15 april - 3 maj är det omvalsperiod och unde den tiden är ansökningswebben öppen. Är det så att ni har frågor eller funderingar kopplat till gymnasievalet vill jag att ni kontaktar vår SYV Ms Fia Strachal.

Nationella prov

Denna termin är det nationella prov för eleverna i årskurs 6 och 9. På vår hemsida finns en länk till alla datum för nationella prov och på schoolsoft ett informationsbrev från Skolverket till vårdnadshavare. Som vanligt beviljar vi inga ledigheter vid nationella prov.

Ledigheter

Under läsåret inkommer väldigt många ansökningar om ledigheter, i många fall en hel vecka eller mer. Jag vet att det finns många anledningar till att vara ledig vid andra tidpunkter än loven men jag vill att du som förälder noga tänker igenom om detta är det bästa för ditt barn. Om barnet är borta en vecka så missar barnet också en veckas skolarbete inklusive eventuella prov, redovisningar och andra delar som inte går att planera om. Funderar du över en längre ledighet önskar jag att du kontaktar mig.After School Clubs 

Våra klubbar är nu i full gång och våra elever har möjlighet att delta i flera olika aktiviteter. Klubbarna ligger utanför ordinarie skoltid. Just nu har vi flera klubbar som till exempel Pokemon Club, Film Club, Drama Club, Basketclub, Bookclub, Art Club, Fitness Club, Gaming Club, and Volleyball Club.  Det här är en aktivitet som verkligen uppskattas av våra elever.

Datum vårterminen 2023

6 april, Studiedag

31 maj, Halv studiedag, eleverna slutar runt 11:30 

8 juni, Halv studiedag, eleverna slutar runt 11:30

15 juni, Skolavslutning. Avslutning kommer att ske på skolan för alla årskurser, tider för respektive årskurs kommer i slutet av april. 

Datum läsåret 23/24

Höstterminen 2023, 16 augusti - 20 december.

Vårterminen 2024, 9 januari - 13 augusti.

Varma hälsningar

Henrik Svärd 

Rektor, Internationella Engelska Skolan i Linköping

henrik.svard.linkoping@engelska.se

013-5603036