INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Linköping

Internationella Engelska Skolan i Linköping är en 4-9 skola som erbjuder en lugn och trygg miljö, där lärare kan undervisa och elever lära. Från och med augusti 2024 kommer skolan att välkomna elever från årskurs F till 9. Skolan finns i centrala Linköping och omges av vacker, naturlig miljö.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2023 januari 18

Romme Skidresa 18/1-23

IESL år 9 besöker Romme Alpin på Idrott och hälsa

Images

“Vi letar alltid efter nya sätt att motivera och utmana våra elever, så det är härligt att kunna skicka hela årskurs 9 på en dags skidresa till Romme Alpin.”, säger John Gillies, ämnesansvarig på IESL’s idrottsdepartement. Mr. Gillies sa också att många av eleverna har aldrig åkt skidor tidigare, så skolan har ordnat nybörjarlektioner, medan de som är duktiga skidåkare kan åka i backarna med en grupp personal som har anmält sig för att leda gruppen.

Under tidigare år har hela skolan åkt och njutit av en dag i fjällen men eftersom skolan har växt så mycket sedan den startade 2003 så har det blivit omöjligt att genomföra. “Vi är väldigt glada att vi kan belöna våra nuvarande årskurs 9 elever med en sådan här utflykt. De är en fantastisk grupp av ungdomar som har hjälpt skolan att nå sitt mål att vara en plats där lärare kan lära ut och elever kan lära sig.”säger skolans rektor, Henrik Svärd. Han menar också att resan har både en pedagogisk funktion samt också visar skolans uppskattning till årskurs 9:s bidrag till skolans gemenskap.

Årskursansvarig för åk 9, Lina Yakymenko-Alkaissi, som har spelat en viktig roll i att organisera resan, berättar att de cirka 100 eleverna och 20 personal som följde med hade en underbar dag. “Vädret var fantastiskt, skidåkningen var underbar och jag tror att alla som deltog kommer att komma ihåg den här utflykten som en höjdpunkt från sin tid på IESL” sa hon.

“ Efter all den positiva feedbacken från elever, personal och föräldrar hoppas vi att vi igen kan göra den här skidresan till en årlig tradition här på IESL” sa rektor Henrik Svärd.

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images

Images