Internationella Engelska Skolan

Sundbyberg

Internationella Engelska Skolan Sundbyberg erbjuder en trygg och ordnad miljö där lärare kan undervisa och och elever lära. Skolan är tvåspråkig och undervisar elever från årskurs 4 till 9.

ANSÖK DIGITAL RUNDTUR

Nyheter | 2024 oktober 03

Elever på IES får utmärkta resultat i världens mest populära internationella examen. Resultaten visar att IES elever får högre betyg i engelska som andraspråk jämfört med elever på andra Cambridge över hela världen

IES erbjuder Cambridge IGCSE, världens mest populära examen för elever i åldrarna 14-16 år. Cambridge International Education, ägt av universitetet i Cambridge, arbetar med över 10 000 skolor i världen med en internationell läroplan från de yngre åren till gymnasiet. 37 av dessa skolor finns inom Internationella Engelska Skolan. Nu är även IES Sundbyberg en del av detta på grund av ihärdigt arbete av Mr DuPlessis, Head of Cambridge samt lärare i engelska.

Nyligen har också resultaten från den senaste provserien publicerats. Nästan 300 000 elever i ca 4600 skolor i 140 länder skrev prov inom Cambridge IGCSE i juni 2024.

På IES gick nästan 500 elever ut årskurs 9 år 2024 efter att ha skrivit minst 1 IGCSE-prov.

Resultaten visar att IES elever får högre betyg i engelska som andraspråk jämfört med elever på andra Cambridge över hela världen

· 14,4 % av IES-eleverna fick högsta möjliga betyg, A*, jämfört med 10,6 % av alla deltagande elever i världen.

· 90,4 % av IES-eleverna fick betyget C eller högre, jämfört med 67,3 % av alla deltagande elever i världen.

Frederik Granström, Cambridge-chef på IES, säger:

- Jag vill gratulera våra elever och lärare för dessa resultat och deras hårda arbete och uthållighet. Cambridge IGCSE erbjuder en unik möjlighet för våra elever att utmana sig själva ytterligare eftersom Cambridge IGCSE är mer krävande än den svenska läroplanen. Dessutom är Cambridge IGCSE en internationellt erkänd utbildning som kan öppna dörrar för studier och en karriär utomlands.

Johanna Bohlin, rektor IES Sundbyberg, säger:

- Att bli en del av Cambrigde är något vi i Sundbyberg jobbat hårt för. Nu kan eleverna från Sundbyberg mäta sig med resten av världen, men framförallt får de en utbildning som är mycket bra och ger dem de bästa akademiska förutsättningarna i framtiden.

Images