Internationella Engelska Skolan öppnar en ny skola i Växjö

Växjö skiss

Internationella Engelska Skolan kan idag meddela att vi kommer att öppna en ny skola i Växjö med planerad start hösten 2022.

Skolan kommer att byggas i Telestadshöjden, ett nybyggt område strax söder om Växjö där Skanska och Växjö kommun utvecklar ett helt nytt bostadsområde med ett stort antal nya lägenheter, villor och parhus. Skolan planeras att bli en tvåparallellig grundskola med årskurserna F-9 och fritids som när den är fullt utbyggd kommer att ha cirka 600 elever. Kön till IES Växjö kommer under förutsättning att alla tillstånd erhålls att öppna 1 februari 2021.

- Vi är stolta över att få vara med och utveckla Växjös satsning på utbildning i detta nya område. Skolan byggs med höga krav på hållbarhet vilket är viktigt för våra elever och oss. Vi ser fram emot att välkomna alla elever oavsett bakgrund till vår nya skola där de i en lugn och säker studiemiljö kommer att motiveras till att göra sitt bästa, säger Anna Sörelius Nordenborg, VD för Internationella Engelska Skolan.

- Ett nytt attraktivt bostadsområde håller på att växa fram i Växjö. Fler bostäder och nu även en ny skola. Jag är glad att vi har en fristående aktör som nu satsar på Växjö och bygger en skola i Telestadshöjden, säger Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande (M), Växjö kommun.

 

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare