INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Trelleborg

Internationella Engelska Skolan Trelleborg is a bilingual school with a safe and calm environment, where teachers can teach and students learn.

Join Our School Digital Tour

News | 01 December 2021

Rektor för IES Trelleborg utsedd – välkommen Mr Mikael Wahlberg!

Nu är det klart vem som blir rektor för vår nya skola.

Images

Mikael Wahlberg har varit rektor och biträdande rektor de senaste 13 åren, bland annat sju år på Ekenässkolan i Eslöv. Närmast kommer han från en tjänst som rektor på en högstadieskola i Sjöbo.

– Jag ser fram emot att få starta en skola från grunden och att få rekrytera de bästa möjliga medarbetarna till Trelleborg, säger Mikael Wahlberg.

Han beskriver jobbet som rektor för IES Trelleborg som oemotståndligt:

– Internationella Engelska Skolans fokus på höga akademiska förväntningar, ordning och reda, studiero och en trygg skolmiljö överensstämmer väldigt väl med sättet som jag vill bedriva skola på.

IES Trelleborg kommer att innebära en ökad valfrihet i skolvalet och ett alternativ med en tydlig internationell inriktning, konstaterar Mikael Wahlberg.

– För de föräldrar som vill ha en lugn och trygg skolgång för sina barn så kommer det att finnas ett tydligt alternativ för det i Trelleborg. Jag hoppas kunna bygga vidare på den internationella profilen som IES har genom utbyte med andra engelskspråkiga skolor.

Mikael Wahlberg börjar sin nya tjänst den 1 februari nästa år. 

– Jag kommer att börja planera för tjänstefördelning, schemaläggning och se till att rekryteringsarbetet kommer i gång så snart som möjligt.

Kort om Mikael Wahlberg:

48 år, utbildad gymnasielärare i historia och religionskunskap

Född i Malmö, där han jobbat som lärare och rektor. Sedan sex år bosatt i Skurup.

Gift med sex barn varav 3 har flyttat hemifrån. Nybliven morfar.

Delar stort fotbollsintresse med övriga familjen. Malmö FF-fan.