Styrelse

Internationella Engelska Skolan, grundad som företag år 1993, verkar i form av ett aktiebolag. Grundaren Barbara Bergström har varit ensam ägare fram till september 2012, när hon bildade ett partnerskap med den välrenommerade globala investeraren TA Associates. Detta har stärkt företaget inför en internationell expansion.

Större investerare i TA är ledande amerikanska universitet, pensionsfonder för bland annat lärare samt ideella stiftelser för forskning och liknande ändamål. TA har lång erfarenhet inom högre utbildning. Dess investeringar i Skandinavien handhas från dess kontor i London.

Internationella Engelska Skolan leds av en styrelse:

Ordförande - Mr Per Båtelson

Mr Båtelson valdes till styrelseordförande under 2016. Han är även ordförande för styrelsen för IVBAR, Polybiocept och Humana samt en styrelsemedlem hos Swedcare, Forte och KRY så väl som Oriola och MedGroup i Finland.
Tidigare har Mr Båtelson varit styrelsemedlem och medgrundare av Global Health Partner och innan det koncernchef på Capio. Han har omfattande erfarenhet från internationella massa-, pappers-, kemi- och bioteknikföretag. Mr Båtelson har även en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från Chalmers tekniska högskola.


Vice ordförande  - Ms Barbara Bergström

1993 grundade Ms Barbara Bergström, en naturvetenskapslärare från USA, Internationella Engelska Skolan. Skolan hon startade var en av de första att dra nytta av de nya lagarna som tillåter och uppmanar eleven val av utbildning. Idag är det nästa 20 000 elever som studerar i våra 29 skolor runtom i Sverige.

Barbara Bergström var också rektorn till IES första skola till och med 2003, då hon bytte position till att jobba som ordförande, för att leda expansionen av Internationella Engelska Skolan. Hennes framgångsrika entreprenörskap har fått stort erkännande. Ms Bergström valdes till ”Årets Företagare i Sverige 2009” (Företagarna) och även som vinnare av Årets kvinnliga entreprenör i Sverige 2013 (EY). 


Mr Birker Bahnsen

Som en VD hos TA Associates’ kontor i London har Mr Bahnsen MEng i tillverkningsteknik från University of Cambridge och en MSc i beteende och kognitionsvetenskap från University of Oxford. Han har mer än tio års erfarenhet av investerings verksamhet och är även styrelsemedlem hos Amann Girrbach, MIS Implants Technologies och PhysIOL.


Ms Cecilia Marlow

Cecilia Marlow, född 1960, har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Hennes arbetslivserfarenheter inkluderar cirka tio år inom redovisnings- och ekonomichefsroller och även cirka 20 år som VD inom detaljhandeln (inklusive NK, Polarn O. Pyret och Kronans Apotek). Sedan 2012 har hon varit en professionell styrelsemedlem. Ms Marlow är förnuvarande styrelseledamot för Clas Ohlson, Midsona, Fazer Group, MatHem, Kivra och Platzer.

 


 

Den dagliga verksamheten styrs från huvudkontoret, som ligger i Täby.

De enskilda skolorna leds av sina respektive rektorer.