Intresseanmälan öppen nu för eventuell IES skola i Skellefteå

Ansök

Skellefteå kommun har meddelat att man välkomnar Internationella Engelska Skolan, IES, att öppna en skola i kommunen 2019 och att IES får bedriva verksamheten i Brännanskolans lokaler. Än så länge har dock inga avtal avtal tecknats eller formella beslut fattats av IES. 

Jörgen Stenquist, vice VD för Internationella Engelska Skolan säger: ”Vi har önskat öppna en skola i Skellefteå och vi är glada över det välkomnande vi fått från familjer, staden och det lokala näringslivet. Skellefteå är en stad med en lysande framtid som arbetar för etablering av multinationella företag och med det kommer behovet av en förstklassig utbildning med vår engelska profil.  Vi är medvetna om det stora intresset av vår skola och vi hoppas snart kunna teckna avtal om skollokaler och fatta beslut om att etablera oss i Skellefteå för att kunna möta efterfrågan från familjerna i Skellefteå med omnejd. Vi ser fram emot att driva projektet framåt och hoppas så småningom öppna en ny skola vilken skulle ge ett fantastiskt alternativ till hundratals elever i Västerbotten samt komplettera de utmärkta kommunala skolorna.”

Ytterligare information kommer publiceras inom kort och under tiden kan familjer registrera en intresseanmälan till skolan via länken nedan.
 
Vänligen notera: Vi kan inte garantera att skolan kommer att öppna innan vi har alla nödvändiga beslut och tillstånd. Därför avser anmälan endast intresse för en plats i skolan, inte en köplats. Vi kommer kunna öppna den officiella kön till skolan så snart besluten är tagna och då tillstånden är bekräftade. När detta är i ordning kommer intresseanmälan att omvandlas till en köplats där kön rangordnas efter den tidpunkt då intresseanmälan lades. Antagning till skolan beror alltså på vilken kötid eleven har. 
 
För att göra en intresseanmälan till skolan klickar du på denna länk och fyller i formuläret;
- https://sms.schoolsoft.se/engelska/jsp/public/right_public_studentqueue.jsp?school=skelleftea

 

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.