Anna Sörelius Nordenborg utsedd till ny VD för Internationella Engelska Skolan

Anna Sörelius Nordenborg utsedd till ny VD för Internationella Engelska Skolan

Styrelsen har utsett Anna Sörelius Nordenborg till ny vd och koncernchef för Internationella Engelska Skolan i Sverige Holdings II AB (IES eller Internationella Engelska Skolan). Hon efterträder Cecilia Marlow som arbetat som tillförordnad vd och koncernchef sedan den 21 januari 2019. Cecilia Marlow fortsätter i sin roll som styrelseledamot i IES. Anna Sörelius Nordenborg tillträder som vd senast den 14 december 2019.

Anna Sörelius Nordenborg har en gedigen strategisk och operativ erfarenhet av att bygga och utveckla organisationer i snabbt växande verksamheter. Senast kommer Anna från rollen som Sverigechef för Anicura där hon varit med att utveckla verksamheten till att bli en av de största inom djursjukvård i Europa. Anna är civilingenjör från Kungliga Tekniska Högskolan och har tidigare bland annat varit ansvarig för affärsutveckling på Sandvik Mining och arbetat som konsult på McKinsey.

”Anna har givit prov på utmärkt ledarskap och resultat i tidigare roller där hon skapat en arbetsmiljö där medarbetare känner sig säkra och vet vad som förväntas. Hennes sätt att arbeta och leda samt hennes värderingar reflekterar väl precis det som IES försöker skapa för eleverna i sina skolor. Även Annas erfarenhet av att konsolidera en fragmenterad marknad är värdefull för IES fortsatta expansion i Sverige och utomlands. Vi är mycket glada att välkomna Anna som VD,” säger IES styrelseordförande Birker Bahnsen.

”Utbildning är en av våra absolut viktigaste samhällsfrågor. Det känns därför enormt stimulerande att få möjlighet att arbeta för en skola som brinner så för eleverna och är så motiverade att hjälpa alla oavsett bakgrund att göra sitt bästa. Jag är imponerad av den kultur och filosofi som IES har och ser mycket fram emot att leda denna samhällsviktiga och entreprenöriella organisation vidare”, kommenterar Anna Sörelius Nordenborg.

”Jag vill tacka tillförordnade VD Cecilia Marlow för hennes fantastiska insats under denna övergångsperiod. Under hennes ledarskap har IES utvecklats väl på alla sätt vilket ger Anna en mycket bra utgångspunkt”, tillägger Birker Bahnsen.

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.