INTERNATIONELLA ENGELSKA SKOLAN

Växjö

Internationella Engelska Skolan Växjö is a bilingual school with a safe and calm environment, where teachers can teach and students learn.

Join Our School Digital Tour

News | 09 December 2021

Rektor för IES Växjö utsedd – välkommen Mr Hjelm!

Nu är det klart vem som blir rektor för Internationella Engelska Skolan i Växjö och som kommer att ta emot eleverna höstterminen 2022.

Images

Anders Hjelm har 25 års erfarenhet från internationella skolor runt om i världen och säger att han känner sig hemma som blivande rektor för IES Växjö.

– Det här är en skolmiljö som jag är van vid, där man som lärare och skolledare alltid är synlig i skolan, där det är många vuxna i verksamheten som syns hela tiden och som alltid träffar familjerna på morgonen och eftermiddagen när de lämnar och hämtar sina barn. Det är något jag uppskattar, och som gör att kommunikationen blir öppen och tydlig för alla, både elever, föräldrar och personal.

Anders Hjelm började som lärare i svenska och engelska och inledde sin bana i Malmö, men har ett cv som inkluderar skolor i Indonesien, Kina, Kuba, Portugal, Venezuela, Vietnam och Helsingborg. Senast har han varit rektor för International Schools of North America i Vietnam.

– Jag tar med mig en förståelse för många kulturer och språk, och hur människor lever i olika delar av världen. Jag har en flexibilitet, tror jag, och ser alltid till elevernas bästa, oavsett vad de har för bakgrund och framtidsutsikter.

– Det är viktigt att vi ger eleverna kunskaper och färdigheter så att de kan utvecklas för framtiden och fungera i olika sammanhang “Future-Ready”.

Anders Hjelm har inte arbetat i Växjö tidigare, men ser att IES Växjö kan bidra med en internationell inriktning, en trygg och ordnad skolmiljö och med höga ambitioner för alla elever.

– Jag har en känsla av att det kommer att bli en ganska blandad grupp elever och det tror jag blir mycket stimulerande för alla familjer som väljer oss. Växjö är ju en växande universitetsstad, med mängder av spännande möjligheter för alla.

Anders Hjelm börjar den 1 februari.

– Det blir en stor uppgift att sätta ihop teamet med assisterande rektorer och börja rekrytera personal, både utomlands och lokalt. Det kommer att bli en intensiv period.

Fakta om Anders Hjelm:

Ålder: 58

Fru som är lärare, från Australien, och en 13-årig son.

Har sedan barnsben spelat trumpet i både professionella och i amatörsammanhang, runt om i världen.